Trygg Trafikk Vest-Agder har invitert 1173 jenter - 16år gamle - til å delta i Jentenes trafikkaksjon. Aksjonen startet i fjor og 140 jenter fra Vest-Agder er allerede med på laget. I hele landet er det 2200 medlemmer og håper en at alle jenter som er født i 1992 blir med. Medlemskapet er selvsagt gratis for jentene. Det er Gjensidigefondet , Sparebanken Sør, Vest-Agder fylkeskommune og Statens vegvesen som finansierer aksjonen i Vest-Agder.

-Trygg Trafikk spør om jentene vil gjøre en innsats for å sikre seg selv og sine venner i trafikken.

Liv skare Falkum
Liv Skare Falkum
Hvis de sier ja til dette, blir de medlem av Jentenes trafikkaksjon i tre år fremover. Trygg Trafikk ønsker at jentene skal være med på å påvirke andre ungdommer til å oppføre seg ordentlig i trafikken. Trygg Trafikk ønsker ikke å bruke pekefingeren, men vi vet at gutter kjører seg selv og andre i hjel for å gjøre inntrykk og det er for dumt. Vi vet også at gutter tåler at noen sier fra. Det er viktig at noen gjør det og det er dette vi vil ha hjelp til gjennom Jentenes trafikkaksjon, sier fylkessekretær Liv Skare Falkum i Trygg Trafikk Vest-Agder.

I tre år vil jentene få tilsendt informasjon om trafikksikkerhet fra Trygg Trafikk 3 – 4 ganger i året med personlige brev og små overraskelser. Jentene vil også få en egen profil på jentenes.no der de kan møte alle andre jenter som er med i aksjonen.

Kontakt: Trygg Trafikk Vest-Agder, telf. 38 12 15 39, mobil 911 59 490

av Torkelsen, Jan H., publisert 23. september 2008 | Skriv ut siden