Elevene i videregående skole i Vest-Agder vil i løpet av et par år ha hver sin bærbare PC. Adrian Reinertsen (17) og Endre Aas (17) ved Kristiansand Katedralskole Gimle er svært skeptiske. De skjønner ikke poenget og mener at datamaskiner er forstyrrende for undervisningen. -Det er kjipt fordi det innebærer at man ikke lenger må kunne skrive for hånd, sier Adrian Reinertsen og får støtte av Endre Aas. -Jeg tror det vil være et forstyrrende moment i undervisningen, sier Aas til Sørnett. Han viser til bekjente som allerede har vært gjennom prøveordingen med bærbare elev-PC’er i videregående skole.

- Det som skjer, er at alle surfer på internett fremfor å følge med i undervisningstimen, sier han. De
Endre Aas (t.V) og Adrian Reinertsen Foto: Jostein Drange
Endre Aas (t.V) og Adrian Reinertsen Foto: Jostein Drange
to elevene tror at undervisningsmetodene må omstruktureres kraftig hvis elevene skal få utbytte av PC’ene. -Mange av lærerne er rimelig blanke når man kommer til datakunnskaper, sier Reinertsen. De to andreklassingene mener at undervisningen, slik den er i dag, er for lite knyttet til bruk av datamaskiner og at en slik ordning derfor vil være mer hemmende enn nyttig, skriver Sørnett - nettavisen for Mediehøgskolen Gimlekollen.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden