Budsjettet til den kulturelle skolesekken blir økt med 20 millioner kroner for neste år, melder Kommunal Rapport. Økningen innebærer at også elever i den videregående skolen får tilbud om kulturelle opplevelser. Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) er entusiastisk over utvidelsen. Nederst i skjemHensikten med den kulturelle skolesekken er å gjøre barn og unge kjent med de ulike kulturområdene som de også kan glede seg over i voksen alder. Tiden på videregående skole er kanskje den viktigste fasen når dine vaner som voksen blir formet, sier Giske til NTB.

Bevilgningene til den kulturelle skolesekken vil bli på 160 millioner kroner på statsbudsjettet for neste år. De 20 millioner kronene som bevilges ekstra i år er tidligere brukt til å dekke opp andre områder på kulturbudsjettet, som Rikskonsertene, film og scenekunst, skriver Kommunal Rapport. Giske poengterer at disse områdene beholder sine nåværende bevilgninger.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. oktober 2008 | Skriv ut siden