-Vi blir ikke lei av å gratulere Eilef Hopland med gode prestasjoner. For fem måneder siden vant han NM i terrengløp, kort løype. Nylig ble det NM-gull igjen, nå i lang terrengløype, sier rektor Jan Telhaug på Byremo videregående skole. Prestasjonen feires med kake sammen med elever og lærere. Eilef Hopland er elev på Vg 2 Byggteknikk på skolen i Audnedal kommune. Han kommer fra Snartemo og trener en del sammen med ei løpergruppe fra Kvås IL. Klubben han representerer er KIF friidrett under treneransvaret til Finn Kollstad.

-Distansen var 4,4 kilometer, stort sett nokså flatt, men det var en rimelig bratt bakke rett før mål. Først løp vi en runde på 1.1 km. Vi rundet ved stadion før vi la ut på den lange sløyfen. Jeg lå på

Eilef Hopland i full driv
Eilef Hopland i full driv
sjette plass før bakken 1 kilometer før mål. På toppen av bakken lå jeg som nummer tre. I nedforbakken 600 meter før mål dro jeg innpå. Det var steinete og ujevnt underlag, men jeg satset alt der og håpet på ikke å tryne. 300 meter igjen, det nærmet seg oppløpet, og jeg ledet med 10-15 meter. Jeg kikket meg over skulderen og følte jeg hadde kontrollen. Det ble spurtet noe veldig om sølvplassen. Da jeg passerte målstreken var jeg bare 3 sekunder foran, sier NM-vinneren

Hopland sier at Norgesmesterskapet var hovedmålet i år. Fem løpere går imidlertid videre til nordisk mesterskap i København. Om kort tid reiser han til Modum for å løpe uttaksløp i "Furumomila". Distansen han skal løpe er 5 kilometer i juniorklassen. Klassen omfatter ungdom helt opp til 19 år. -Jeg må ha et optimalt løp der skal jeg ha noen som helst sjanse, sier han.
Eilef Hopland legger ned mange timer i flere ukentlige treningsøkter for å holde det gode nivået han er på vedlike og for å bli enda bedre i årene som kommer.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. oktober 2008 | Skriv ut siden