Europakommisjonen har tatt initiativ for å utvikle nytt og framtidsrettet bussystem for europeiske byer. ESBF - European Bus System of the Furure - skal bidra til mer attraktive bussystemer og offentlig transport ved å utvikle ny teknologi for både kjøretøy og infrastruktur og å fokusere på de beste eksemplene for å få det til i praksis. ESBF er et fireårig prosjekt som startet i september og har et samlet budsjett på 26 millioner Euro.

Den internasjonale organisasjonen for offentlig transport (UITP) med en medlemsmasse som dekker 90 land, har prosjektledelsen for dette arbeidet. Målet er å utvikle et framtidsrettet bussystem av høy kvalitet som vil ta ut fullt potensial for en ny generasjon bussnettverk i byer. Man skal gjøre nyskapende utvikling av design av kjøretøy, infrastruktur og driftssystemer.

Man ønsker både å opprettholde og forbedre konkurranseevnen for europeisk transportindustri og andre aktører ved å utvikle et nytt konsept; Det Europeiske Bussystemet. Dette systemet skal kunne konkurrere med andre løsninger som er utviklet for det internasjonale markedet.

I prosjektet inviteres fem buss-produsenter - Evobus/Mercedes, Irisbus Iveco, MAN, Scania, Volvo - og 42 andre partnere inkludert driftsoperatører og nasjonale transportorganisasjoner.

Les mer på prosjektets hjemmeside her

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. november 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Tømmerstabel
  av jto, 23.05.19

  Agderfylkene får flere millioner til bedre forhold for tømmertransport

  Les mer
 • Akt Logo
  av jto, 22.05.19

  Svært positiv utvikling for Agder kollektivtrafikk AS

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 22.05.19

  Bompengeopplegget for E39 mellom Lyngdal og Ålgård behandles nå politisk

  Les mer