Fylkesordfører Thore Westermoen og Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen har i dag i fellesskap avsendt et meget kritisk brev til kulturminister Trond Giske.

De mener statsråden ikke har fulgt opp sine egne føringer i forbindelse med en samorganisering av Agder naturmuseum og botaniske hage IKS med Vest-Agder-museet IKS. Statsråden anklages for å føre en annen praksis i dette tilfellet i forhold til tilsvarende prosesseer flere andre steder i landet. Statsråden har utvist total taushet tross henvendelse.
De to ordførerne trekker også frem statens stemoderlige behandling av den påkrevde utbyggingen av Agder naturmuseum og botaniske hage. I år igjen er det ikke foreslått midler til et tredje

Per Sigurd Sørensen og Thore Westermoen
Per Sigurd Sørensen og Thore Westermoen ber kulturminister Trond Giske klargjøre museumsuklarheter i forhold til Kristiansand.
byggetrinn selv om kulturminister Giske tydelig knyttet en slik bevilgning opp mot samorganiseringen.

-Søknaden fra Agder naturmuseum og botaniske hage om et tredje byggetrinn har versert i departementet i over ti år, med ulik prioritet i departementet gjennom årene. Vi hadde håpet og trodd at midler ville bli bevilget i 2009 til oppstart av prosjektet, og viser til at både Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune for lengst har gjort vedtak om å dekke sine andeler av byggesummen, skriver Westermoen og Sørensen.

For at sammenslåingen av Agder naturmuseum og botaniske hage IKS og Vest-Agder-museet IKS skal bli gjennomført og være troverdig, anmoder de to ordførerne kulturminister Trond Giske om å sørge for å bevilge det som skal til, slik at det fortsatt kan bli en positiv museumsutvikling i Vest-Agder.

Les hele brevet her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer