Hovedutvalg for kultur og utdanning (HKU) har i møte i dag 20. november 2008 vedtatt å dele ut Fylkeskulturprisen til Nordsjøfestivalen i Farsund. Fylkeskulturprisen er på kr. 50.000. I tillegg gis det et kunstverk signert Tone Svaland Holberg.

Nordsjøfestivalen, Farsund.

Begrunnelse for forslaget er:

Nordsjøfestivalen i Farsund ble i år arrangert for 10. gang.

Nordsjøfestivalen er en internasjonal musikkfestival som retter fokus mot tradisjonsmusikken som finnes i landene rundt Nordsjøen - vår egen tradisjonsmusikk inkludert -, dens utveksling og utvikling.

Festivalen er en møteplass for musikere som formidler og videreutvikler tradisjonsmusikken fra sine områder. På den måten blir festivalen en slags smeltedigel hvor ulike uttrykk møtes, til glede og inspirasjon for både musikere og publikum.

Nordsjøfestivalen i Farsund har hyret artister fra Skottland, England, Irland, Orkenøyene, Færøyene, Shetland, Danmark og Sverige. I løpet av festivalens 10 år har høydepunktene vært mange. Mange store artister har gitt publikum magiske øyeblikk. Det deltar også amatører og folkemusikkstudenter fra andre deler av landet, noe som gir festivalen både bredde og tyngde.

Nordsjøfestivalen har et sterkt ønske om at tradisjonsmusikk og tradisjonsdans skal bli formidlet til flest mulig. Den engasjerer et stort publikum i alle aldre og mange frivillige gjør en stor innsats år etter år.

Konsertene holdes på mange ulike innescener og uterom i kommunen. Den skaper et yrende folkeliv. Det holdes også skolekonserter, barnehagekonsert, institusjonskonsert m.m. i tillegg til åpne konserter.

På festivalen i jubileumsåret var ca. 150 musikere og dansere i aksjon i over 40 ulike konserter og opptredener. I tillegg kom kurs og seminar.

av Macdonald, Cheryl, publisert 21. november 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer