I følge opprinnelige planer, skulle den nye riksvei 465-strekningen mellom Hanesund og Sande stått klar allerede i september i år. Åpningen av veien som er en viktig trasè i Listerpakken for å knytte Farsund enklere til E-39 ved Opofte, har blitt utsatt flere ganger. Veivesenet har tidligere antydet at veien kan åpnes i mars 2009. Fra Statens Vegvesen meldes det nå, i følge Farsunds Avis, at veistrekningen først åpner i april.

Årsaken til forsinkelsen er kompliserte geologiske forhold i den 3,3 kilometer lange Ravneheitunnelen. Blant annet har tunneldriverne støtt på mye dårlig fjell og vannlekkasjer.

Veistrekningen er kostnadsberegnet til 330 millioner kroner. Ravneheitunnelen blir Farsunds første tunnel og den lengste i Vest-Agder. Oppstart på strekningen videre fra Sande og til E39 påbegynnes først i årsskiftet 2010/2011, slik planene er nå.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. november 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer