Det deles ut 2 arbeidsstipend for kunstnere. Hvert arbeidsstipend er på kr. 100.000. I sitt møte 20. november vedtok hovedutvalget for kultur og utdanning å tildele kunstnerstipend  til folkemusiker, Annbjørg Lien og billedkunstner Nar Jensen.

Annbjørg Lien, folkemusiker, Kristiansand.

Annbjørg Lien (f. 1971) bor i Kristiansand. Hun er opprinnelig utdannet ved Statens Kunst og håndverksskole i Oslo. Hun er blitt en av våre fremste og ledende felespillere. Lien har hele seks NM titler i tradisjonell folkemusikk. Hun har hatt solistoppdrag med flere anerkjente orkestre. Videre arbeider hun som timelærer ved Universitetet i Agder i rytmisk musikk, og er frilans privatlærer for musikere i Agder.

Lien har medvirket i flere plateproduksjoner og deltatt i en rekke TV og radioprogrammer. Hun skaper moderne folkemusikk med internasjonal appell, og benytter seg av musikere av ypperste klasse. Hun har også samarbeidet med folkemusikere fra forskjellige land, og vært med på å fremme norsk musikk og kultur i utlandet.

Annbjørg Lien ønsker å anvende arbeidsstipendet til å produsere en ny CD med selvkomponert musikk. Hun vil planlegge å gjennomføre en lanseringsturné for den nye CD-utgivelsen. Annbjørg Lien har en solid og profesjonell forankring i tradisjonell folkemusikk, samtidig som hun stadig krysser nye musikalske grenser. Stipendet vil kunne gi henne støtte til å stadig utvikle seg som musiker, og ivareta hennes musikkproduksjon av suveren kvalitet.

Nar Jensen, billedkunstner, Kristiansand.

Nar Jensen (f. 1954) er utdannet ved Kristiansand yrkeskole i tegne- og malerlinjen. Siden 1980- tallet har Jensen hatt en rekke separatutstillinger, og deltatt på mange kollektivutstillinger i inn- og utland. Han har utført flere utsmykkingsoppdrag, og er innkjøpt av blant annet Norsk kulturråd og Kristiansand kommune.

Nar Jensens kunstnerskap er rikholdig, tankevekkende og mangetydige. Jensen har gjort seg bemerket ved sin sterke innsats innen kunstformidling til barn og unge. Gjennom sine over 35-års virksomhet som billedkunstner har han blitt en viktig ressurs for det kunstfaglige miljøet i Agder.

Nar Jensen vil benytte arbeidsstipendet til å bygge et utstillingsrom/ mottakelseslokale ved en oppgradering av atelieret Stedet Vinly i Randesund. Jensen ønsker å ta imot skoleklasser, gjennomføre verksteder og presentere egne og andres arbeider. I tillegg vil dette lokalet bli brukt til å arbeide med større produksjoner knyttet til utstillinger og utsmykkingsoppdrag. Stipendet vil kunne bidra til å opprettholde både Nar Jensens formidlingskompetanse og hans egen kunstneriske utvikling.

av Macdonald, Cheryl, publisert 21. november 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer