Russen 2009 i Vest-Agder skal bli norgesmester i sikker og gøyal russefeiring. Det mener flertallet av de som deltok på russeseminaret på Rosfjord Strandhotell i Lyngdal tirsdag 11. og onsdag 12. november. Det var russ fra russestyrene ved 13 videregående skoler i Vest-Agder som deltok. De ble blant annet bevisstgjort sitt eget ansvar som ledere, planleggere og tilretteleggere for resten av russen. Fylkesordfører Thore Westermoen åpnet seminaret. Foruten russen deltok representanter for ledelsen ved skolene og politiet. Statens vegvesen og Trygg Trafikk i samarbeid med Vest-Agder fylkeskommune var ansvarlig.

Fokus var spesielt på sikkerhet i forhold til trafikk, rus og russebiler og hvordan russestyrene skulle ta grep for å sikre seg mot alvorlige trafikkulykker. Planleggingen starter umiddelbart og alle har forpliktet seg til å informere om seminaret til skolenes ledelse og russestyrene i løpet av de to neste ukene. Det skal avsettes tid på skolene til å fokusere på trafikksikkerhet og problemstillinger rundt russebiler før russefeiringen starter.

En av oppgavene på seminaret var å lage en plakat som skulle profilere Russ 2009. Den ble slik:
Russeposter

av Liv S. Falkum og Jan Torkelsen, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden