-Vi har fått inn sju anbud på for fylkesvei 651, Skråveien i Farsund. Det laveste kom fra Veidekke og var på 102 millioner kroner, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Kjell Soltvedt til Farsunds Avis. Det var ikke store variasjoner i de innkomne anbudene. Det skilte bare 15 millioner kroner på totalprisen, slik at det dyreste var 117 millioner kroner. -Det var mindre variasjon enn vi har sett på ganske lenge i slike runder, sier prosjektlederen som presiserer overfor avisen at dette ikke er endelige tall. -Dette er hovedsummene. Vi skal nå sette oss ned og gå gjennom de beregningene og kalkylene som ligger til grunn for disse prisene Den jobben vil ta et par uker, sier han.

Soltvedt regner med at byggingen av veien kommer i gang på senvinteren. -Jeg regner med at vi får se full byggeaktivitet når vi kommer litt ut i 2009, avrunder han.

- Dette er en positiv nyhet som gjør at nå kan vi komme i gang å bygge Skråvei innenfor de finansielle rammene som er vedtatt. Anbudene ligger innenfor den rammen som lå til grunn for de anslagene som ble gjort før anbudsrunden, sier Farsunds ordfører Stein A. Ytterdahl til lokalavisen.

av admin, publisert 10. desember 2008 | Skriv ut siden

-Kulturminner og kulturmiljøer må i større grad tas i bruk for å utvikle gode lokalsamfunn og være ressurser for verdiskapning, sa statssekretær Heidi Sørensen på en konferanse i Oslo tirsdag. Konferansen ble arrangert av Riksantikvaren i samarbeid med Miljøverndepartementet, i anledning at Verdiskapningsprogrammet på kulturminneområdet er midtveis. Nå er vi midtveis. Vi har fått kunnskap og erfaringer. Er det behov for justeringer, er tiden nå, sa Sørensen. Et av de totalt elleve prosjektene som inngår i programmet er Porto Franco - Kristiansands kulturelle frihavn. Statssekretæren røpte at Porto Franco skal være vert for et av hovedarrangementene til kulturminneåret i sommer.

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer