Nye tall fra NSB viser at flere reiser med toget. Det er mange år siden tallet for persontogkilometer for en måned vært så høyt som i november. Persontogkilometer vil si at en person som reiser en kilometer. Det er seks prosent økning i persontogkilometer i november i år sammenlignet med samme måned i fjor for landet som helhet. - Men det er interessant å notere at det mellom de store byene, Oslo-Trondheim, Oslo-Bergen og Oslo-Kristiansand/Stavanger er hele 12 prosents økning. Samtidig melder flyselskapene om en markert nedgang, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg i NSB (bildet).

Tallene for november 2008 er de beste siden november siden 2001. -Dette er veldig hyggelige tall, sier Rygg.
Politikernes ønske om å satse mer på utbygging av infrastruktur i økonomisk vanskelige tider har også noe for seg. -Denne satsingen er viktig og riktig. Vi i NSB bruker nå seks milliarder kroner på fornying av dagens togpark og kjøp av nye tog. Med en bedre infrastruktur vil vi kunne frakte flere raskere, og gi kundene et bedre tilbud, sier Rygg.

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer