Hovedutvalg for kultur og utdanning gikk i november inn for at det skal søkes om et forsøk med valgfri skriftlig sidemålsopplæring i videregående skole i Vest-Agder. Et flertall i fylkesutvalget besluttet at en allikevel ikke anbefaler at det sendes søknad om valgfri skriftlig sidemål. Da fylkestinget behandlet saken i dag støttet et flertall bestående av representantene fra KrF,AP, SV, SP og V fylkesutvalgets vedtak. Mindretallet representantene fra FRP, H. DEM og PP gikk inn for at det skal søkes om et forsøksprosjekt.

Kostnadene ved forsøket er beregnet til 1,4 millioner kroner. I søknaden som er utformet er det lagt opp til at forsøket skulle omfatte elever i studieforberedende utdanningsprogram. Vest-Agder fylkeskommune har 14 videregående skoler. Av disse har 11 studieforberedende utdanningsprogram. Det var forutsatt at fire skoler skulle delta i forsøksprosjektet og at fem ble kontrollskoler. Prosjektperioden skulle vare fra august 2010 til juni 2013.

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer