Det var en tid aktuelt at også Sørlandets kunstmuseum kunne bli med i en konsolidering. Kunstmuseet trakk seg, mens de to andre fortsatte forhandlingene. -Hvis det var en forutsetning at kunstmuseet skulle være med så burde det vært presisert i mai. Kulturdepartementet har fått tilsendt informasjon om prosessen underveis, og vi hadde nok forventet tilbakemelding på vedtakene som er gjort, dersom det var problemer knyttet til disse, sier Spjelkavik.

Spjelkavik har, i følge Museumsnytt, forsøkt å få klarhet i årsaken til at de ble oversett på budsjettet, men har ikke fått noen klare svar.

Statssekretær Halvard Ingebrigtsen gir nå svar i Museumsnytt: -Vi mener at kunstmuseene skal være med i konsolideringene, og det har vi vært klare på hele tiden. På det tidspunktet vi lagde budsjettet var prosessen i Agder på et stadium hvor dette ikke virket realistisk, sier statssekretæren som legger til at departementet er klar over at ting kan snu ganske plutselig i slike prosesser, derfor er det satt av en pott på 5 millioner kroner til ”andre konsolideringer”.

På spørsmål fra Museumsnytt om kunstmuseet er nødt til å bli med for at de skal få midler fra denne potten svarer Ingebretsen klart: -Ja, vi mener at kunstmuseene må med.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. desember 2008 | Skriv ut siden