Før helgen var det kranselag og grunnstensnedleggelse for det nye museumsbygget på Nordberg fort på Lista. Museumsbygget som reises på Nordberg er under tak og det ble markert med en fremtidsrettet vri. Leder av fylkeskommunens hovedutvalg for næring, samferdsel og miljø Terje Damman (bildet) var med å legge ned grunnstenen - et skrin med dagsaktuelt innhold som skal bevares for ettertiden. Bygget skal stå ferdig som planlagt i slutten av mai neste år. Vest-Agder fylkesmuseum overtar formelt bygget i juni.

Grunnsteinen er et pengeskrin fra 70-årene. Skrinet har fått et strøk med lakk som er en oppbevaringscontainer for tidsdokumenter verdig. Det inneholder blant annet en utgave av
Takkonstruksjon på plass på nytt museumsbygg Nordberg Fort.
Takkonstruksjon på plass på nytt museumsbygg Nordberg Fort.
Farsunds Avis fra dagen for grunnstensnedleggelsen, en cd med bilder fra Farsund anno 2008, årsmeldingen for Nordberg fort og andre gjenstander som gir et øyeblikksbilde av 11. desember 2008.

-Vi regner med å åpne for publikum tidlig i juli. Blant annet med første del av en utstilling med gjenstander fra Lista. Dette blir et samarbeid med kulturhistorisk museum i Oslo. Den utstillingen vil bli utvidet og være komplett ved årsskiftet 2009-2010, sier museumsbestyrer Inge Eikeland. I tillegg skal det bli en permanent utstilling av arbeidene til kunstneren og billedhoggeren Mattias Skeibrok i en del av bygningen som ligger på østsiden av nybygget. -I det bygget skal det også være aktivitetssenter for skoleelever og undervisningsrom. Videre håper vi at i tillegg til museumsgjestene, vil forskere, studenter og andre vil benytte seg av museet og fasilitetene her på Nordberg, sier Eikeland til Farsunds Avis.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. desember 2008 | Skriv ut siden