Anna Berthelsen mottok utvekslingsstipend for kunstnere.
Anna Berthelsen mottok utvekslingsstipend for kunstnere. Her gratuleres hun av Olav Haavorstad, leder av Vest-Agder fylkeskommunes hovedutvalg for kultur og utdanning.
Utvekslingsstipend 2008
Anna Berthelsen, designer, Kristiansand
Anna Berthelsen (f. 1965) har bodd i Kristiansand siden 1993, og er utdannet tekstildesigner ved Grays School of Art, Aberdeen og Högskolan i Borås. Berthelsen har deltatt på flere juryerte utstillinger og mottatt priser for god design.

Som designer har Anna Berthelsen utvidet fagets nedslagfelt både når det gjelder valg av materialer og teknikk. Hennes arbeider viser krysninger mellom design, kunsthåndverk og billedkunst.

Anna Berthelsen ønsker å bruke utvekslingsstipendet til et studie- og arbeidsopphold i India gjennom to prosjekter:

* Verkstedet Kerkar Art Complex befinner seg i Goa, og er ledet av kunstneren Subodh Kerkar. Berthelsen søker spesielt å tilegne seg Kerkars kunnskaper om Land Art og konsept kunst.

* Berthelsen vil etablere et maleverksted og arbeide med førskolebarn i både Goa og Kristiansand. Prosjektet heter ”Life in Heaven”. Barna skal male sine tanker og drømmer om ”livet i himmelen”. Prosjektet skal fotodokumenteres, og bildene er tenkt utstilt i begge landene.

Et utvekslingsstipend vil kunne støtte Anne Berthelsens internasjonale prosjekter på bakgrunn av den sterke interessen for dagens globale og multikulturelle situasjon.

Sanger Ingrid Grøvan fikk et kunstnerstipend på 40 000 kroner.Ingrid Grøvan, sanger, Lyngdal.

Ingrid Grøvan (f. 1980) bor i Lyngdal. Hun tok mastergraden ved Griegakademiet i Bergen innen klassisk sang, våren 2008. I tillegg er Grøvan utdannet sangpedagog, og har undervist ved Kongshaug musikkgymnas på Os i flere år. Gjennom hele studietiden har hun holdt konserter og vært solist med Kristiansand kammerorkester og Bergen filharmoniske orkester. Hennes innsats ved en rekke sang- og kulturprosjekter spesielt i Lyngdal har høstet mye lovord. I 2007 deltok hun på den prestisjetunge Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Ingrid Grøvan ønsker å bruke stipendet til å videreutvikle seg som sanger ved et studieopphold på Hochschule für Musik i Karlsruhe. Hun vil eventuelt også anvende stipendet til konsertering med sangene til den norske komponisten Catharinus Elling. Ingrid Grøvan er en ung og fremadstormende sanger som allerede har markert seg både lokalt og nasjonalt på et høyt profesjonelt nivå.

Lars Roger Furnes, billedkunstner og forfatter, Mandal.

Lars Roger Furnes (f. 1948) bor og arbeider i Mandal. Han er utdannet billedkunstner fra de Statlige Kunstakademiene i Berlin, Paris og Oslo. Han har arbeidet som billedkunstner i over 30 år, og har stilt ut i en rekke separat- og kollektivutstillinger i Norge, Tyskland og Frankrike. Furnes er også forfatter, og har utgitt hele 9 bøker med romaner, novellesamlinger og lyrikk.

Den sterke forbindelsen mellom Furnes sitt forfatterskap og hans fargerike, symbolske og ekspressive bilder viser en estetisk og gjensidig dialog mellom to kunstarter.

Lars Roger Furnes ønsker at stipendet skal brukes til å utvikle seg som grafiker, og bidra til å kunne gjennomføre hans planlagte utstilling i Galleri Tonne, Oslo, høsten 2010. Utgangspunktet for dette prosjektet er et arbeidsopphold på det velrenommerte Brahmsen Grafiske Verksted i Paris. Furnes vil samtidig også skrive en ny diktsamling. Planen videre er å utgi en samling ”magiske” fortellinger fra Mandal. Lars Roger Furnes representerer en solid malerisk tradisjon hvor hans fabulerende billedverden kan forståes på bakgrunn av at kunstneren også er en betydelig forfatter.

Erik Pirolt, billedkunstner, Kristiansand.

Erik Pirolt (f. 1977) bor og arbeider i Kristiansand. Han er utdannet ved blant annet Kunstakademiet i Trondheim, og uteksaminert fra Kunstakademiet i Oslo, våren 2008. Siden 1993 har han arbeidet med ulike teknikker hvor billedkunst, skulptur, installasjoner og filmproduksjon inngår i en kreativ prosess.

Pirolts kunstproduksjon er komplekst og sammensatt. Hans kunstnerskap kjennetegnes av en eksperimentell lek med forskjellige elementer som omformes til originale, humoristiske og kontrastfylte arbeider i postmodernistisk ånd. Et pågående prosjekt er for eksempel produksjonen av pengeenheten Piro der valutakursen styres av salg og etterspørsel.

Erik Pirolt ønsker et stipend for å kunne gjennomføre to prosjekter:

Lage en skulpturutstilling hvor han utforsker en nyskapende støpeteknikk av snøskulpturer. Prosjektet er planlagt ferdig våren 2009.

Arbeide med en spillefilm manus som er tenkt realisert i India, høsten 2009.

Erik Pirolt representerer en viktig arena knyttet til kunstmiljøet i Vest-Agder hvor nye og alternative uttrykksformer blir synliggjort.

Billedkunstner Kristin Evensen mottok kunstnerstipend på 40 000 kr.
Billedkunstner Kristin Evensen mottok kunstnerstipend på 40 000 kr.
Kristin Evensen, billedkunstner, Kristiansand.

Kristin Evensen (f. 1965) bor i Kristiansand, og er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hun hadde sin første separatutstilling i Oslo Kunstforening i 2004. Hennes arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Oslo og Sørlandets Kunstmuseum.

Evensens blyanttegninger er i miniatyr hvor motivene er hentet fra byarkitektur og industriområder. På avstand ser tegningene ut som mørke, rene flater, men motivene trer først frem når betrakterne står foran bildene på nært hold. Billedkunstneren tar sikte på å gi tegningene ro, rytme og stemning ved å fordype seg i formell billedproblematikk som form, proporsjoner og valører. Teknikken er dyktig og presist utført - og meget tidkrevende.

Kristin Evensen viderefører en kunsthistorisk tradisjon (modernismen) på en utfordrende og interessant måte. Hun ønsker at stipendet skal bidra til gi et økonomisk pusterom og konsentrasjon rundt arbeidet mot en ny separatutstilling i Oslo.

av admin, publisert 16. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer