Alle partiene på Stortinget, unntatt Fremskrittspartiet, mener moderne høyhastighetslinjer bør vurderes hver gang viktige togstrekninger skal fornyes. Det er nødvendig med nye utredninger for å skaffe grunnlag for en mulig satsing på høyhastighetsjernbane i behandlingen av Nasjonal transportplan i 2009, mener flertallet i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Partiene går inn for at det skal vurderes moderne toglinjer hver gang viktige togstrekninger skal fornyes, melder NRK. Vest-Agder fylkeskommune er en pådriver for å få til høyhastighetslinjer på blant annet Sørlandet.

Togene det er snakk om, er høyhastighetstog etter europeiske standarder for hastighet på minst 250 kilometer i timen.

Transportkomiteen mener utredningen må omfatte den totale samfunnsøkonomien i prosjektene, med vekt på blant annet klima og miljø, samfunnsutviklingen i de berørte regionene, effekter på arbeidsmarkedet og trafikksikkerhet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer