Alle partiene på Stortinget, unntatt Fremskrittspartiet, mener moderne høyhastighetslinjer bør vurderes hver gang viktige togstrekninger skal fornyes. Det er nødvendig med nye utredninger for å skaffe grunnlag for en mulig satsing på høyhastighetsjernbane i behandlingen av Nasjonal transportplan i 2009, mener flertallet i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité. Partiene går inn for at det skal vurderes moderne toglinjer hver gang viktige togstrekninger skal fornyes, melder NRK. Vest-Agder fylkeskommune er en pådriver for å få til høyhastighetslinjer på blant annet Sørlandet.

Togene det er snakk om, er høyhastighetstog etter europeiske standarder for hastighet på minst 250 kilometer i timen.

Transportkomiteen mener utredningen må omfatte den totale samfunnsøkonomien i prosjektene, med vekt på blant annet klima og miljø, samfunnsutviklingen i de berørte regionene, effekter på arbeidsmarkedet og trafikksikkerhet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. desember 2008 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 14.06.19

  Det søkes om belønningsavtale for de fire årene, 2020-2023, med en ramme på 500 millioner kroner

  Les mer
 • Mandalskrysset
  av jto, 13.06.19

  Det bør åpnes for et bevertningssted i det nye Mandalskrysset på ny E39

  Les mer