Vågsbygd videregående skole sitt lag "Future Oil", som består av de tre elevene Simon Sivertsen, Ina Aune Grosås og Solveig Matre Gåsland (foto: OLF), deltok lørdag i den nasjonale finalen i konkurransen Oilsim 2008 i Stavanger. Her representerte de, sammen med faglærer Audhild Strømme, Vest-Agder i konkurranse med syv andre fylkesvinnere. Dette gjorde de så godt at de kan gratuleres med en imponerende seier! Dermed skal de representere Norge i den internasjonale finalen i London i slutten av januar.

Oilsim er en internasjonal konkurranse som simulerer oljeleting. I Norge er det Oljeindustriens Landsforbund som er arrangør av konkurransen.
Som medlem av et leteteam i et oljeselskap skal elevene finne olje og gass i et område til havs. oilsimLogoMålet er å få maksimal uttelling av investeringene. Hvert lag får utdelt 200 millioner dollar, som de skal bruke i jakten på olje og gass. Pengene skal de bruke til å finne leteområder, by på lisenser, ta vare på miljøet, kjøpe seg inn i andre felt, leie inn borerigger og alt annet som hører med i en leteprosess. De må blant annet studere spesielle seimsiske kart nøye for å kunne by på riktig ojlefelt og bore i riktige posisjoner.
Det er korte tidsfrister og viktig å samarbeide godt! Det er også viktig å ha mye kunnskap, som er nødvendige for å søke om mer midler. Laget var blant annet på besøk på Aker Solutions på forhånd, som er verdensledende innen oljeboreutstyr.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. januar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer