I september i fjor ble det startet et prøveprosjekt ”Trygt hjem for en 50-lapp” i Kvinesdal. Ordningen vil bli utprøvd frem til skoleslutt i juni 2009. Prosjektet, som har vært drevet i ulike varianter andre steder i landet, har som målsetting å få ungdommer trygt hjem på nattetid. I Kvinesdal innebærer prosjektet hjemkjøring av unge under 25 år fra Liknes i Kvinesdal både fredager og lørdager, og fra Flekkefjord på lørdager. Transporten utføres i samarbeid med Kvinesdal idrettslag og Kvinesdal Menighetssenter som stiller buss og sjåfører. Så langt har tilbudet hatt liten oppslutning.

Prosjektet er blitt markedsført i lokale medier i Kvinesdal-området i aviser, radio og TV. Det er også blitt informert om tiltaket på ungdomsskoler og videregående skoler i nedslagsfeltet.

-Oppslutningen har vært litt opp og ned de første tre-fire månedene av prøveprosjektet. Det har i snitt vært to-tre passasjerer i bussen per tur. Det er et veldig godt tiltak, så det ville være synd om det ikke videreføres på grunn av sviktende oppslutning, opplyser Øystein Øysæd i Kvinesdal IL til avisen Agder.

av admin, publisert 23. januar 2009 | Skriv ut siden