Luftslottet ved Universitetet i Agder i Grimstad ble fylt til randen av 15-16 åringer fra hele Sørlandet nylig. 350 tiendeklassinger og elever fra Vg1 TIP fra begge agderfylkene hadde tatt turen for å delta på arrangementet Ung Tekno i regi av Universitetet i Agder, NHO, LO, Aust- Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune og Opplæringskontorene innen teknikk og industriell produksjon (TIP).Der fikk de en innføring i teknologifag og hvilke muligheter de har på dette området videre i livet.

På programmet sto blant annet band fra Dahlske, presentasjon av Jentemagnet-teamet, konkurranse og teknoshow i tillegg til at elever, lærlinger og studenter fortalte om sine valg av teknologifag. Tilbakemeldingene fra deltakerne var meget positive og det var tydelig at flere ble interresserte i å se på mulighetene for utdanning innen teknologifag .
Elkem
Bildet viser fra venstre: Jenny Andersen (Elkem Solar), Fred Skagestad (NHO Agder) og Ståle Lygre Hoff (Xstrata)

av Torkelsen, Jan H., publisert 10. februar 2009 | Skriv ut siden