Flertallet i Arbeiderpartiets programkomité foreslår å innføre felles valgdag for kommunevalg, fylkestingsvalg, sametings- og stortingsvalg. Målet er økt valgdeltakelse. Deltakelsen i lokalvalgene i Norge har ligget rundt ti prosent lavere enn stortingsvalgene og vært synkende. Sverige har hatt felles valgdag siden 1970, og det har løftet deltakelsen i lokalvalg. Forslaget er med i programforslaget som presenteres torsdag, forteller programkomiteens leder Helga Pedersen til Kommunal Rapport.

I Lokaldemokratimeldingen går regjeringen inn for å videreføre dagens ordning, men oppfordrer partiene til å ta stilling til spørsmålet. - Felles valgdag vil øke den lave valgdeltakelsen i lokalvalg, som er et demokratisk problem i Norge. Det vil styrke legitimiteten til lokaldemokratiet og alle de viktige beslutningene som tas her, mener Pedersen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Estland Kart Og Flagg
  av jto, 09.05.19

  Ungdommens fylkesutvalg skal på studietur til vennskapsfylke i Estland

  Les mer
 • HKU På Vennesla Bibliotek
  av jto, 24.04.19

  Vennesla kulturhus er blitt en solid kulturspreder

  Les mer
 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer