Flertallet i Arbeiderpartiets programkomité foreslår å innføre felles valgdag for kommunevalg, fylkestingsvalg, sametings- og stortingsvalg. Målet er økt valgdeltakelse. Deltakelsen i lokalvalgene i Norge har ligget rundt ti prosent lavere enn stortingsvalgene og vært synkende. Sverige har hatt felles valgdag siden 1970, og det har løftet deltakelsen i lokalvalg. Forslaget er med i programforslaget som presenteres torsdag, forteller programkomiteens leder Helga Pedersen til Kommunal Rapport.

I Lokaldemokratimeldingen går regjeringen inn for å videreføre dagens ordning, men oppfordrer partiene til å ta stilling til spørsmålet. - Felles valgdag vil øke den lave valgdeltakelsen i lokalvalg, som er et demokratisk problem i Norge. Det vil styrke legitimiteten til lokaldemokratiet og alle de viktige beslutningene som tas her, mener Pedersen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer