Elevene på helse og sosialfagavdelingen på Byremo videregående skole fikk smakt litt på verden da den tunisiske kokken Lotfi Douaieb besøkte skolen nylig. Opplegget var en del av den kulturelle skolesekken. Målet er at elevene skal lære om mattradisjoner og kostvaner i det landet rettene kommer fra. Lotfi Douaieb bor nå i Mandal hvor han driver restauranten "Hydrofoilen". Elevene bidro ivrig i matlagingen. De fileterte fisk, kuttet grønnsaker og laget blant annet urteblanding, harissa og tomatpesto. -Dette var sterkt, var det noen som utbrøt under smakingen. Men elevene ga også uttrykk for at det smakte spennende og godt.

Internasjonal matlaging på Byremo vgs- Elevene er positive, og de viser gode holdninger i og med at de smaker på det som serveres, sier faglærer Anita H. Christensen på skolens nettsider.
Det å få tak i eksotiske ingredienser kan imidlertid være utfordrende.Tunisisk mat på menyen Kan en gjøre de nødvendige innkjøpene i de indre bygder? Faglæreren bekrefter at alt kan man få tak i innen en omkrets på et par mil. Hun måtte selv avsted til Konsmo på morgenkvisten før kokkebesøket fra Tunis. Hun spurte etter "couscous" hos den lokale kjøpmannen. Om det skyldes hørselen, Anitas uttale eller sortimentet i butikken vites ikke, men svaret var nå i alle fall: - Æ det kruskakli du meine?

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden