Sirdal videregående skole på Tonstad i Sirdal kommune lengst vest i Vest-Agder er ettertraktet av ungdom som satser idrettsfaglig. Elevene på idrettslinjen velger mellom femtimersfagene breddeidrett og toppidrett. Toppidrettstilbudet er en mulighet for talentfulle utøvere til å utvikle seg i enten skiskyting, langrenn eller fotball. Breddeidrettsfaget er mer variert og passer for elever som liker idrett. Gjennom kommunen kan skolen tilby elevene en plass å bo på en egen elevheim, hvor alle de tilflyttede elevene bor.

Åse Idland, tidligere verdensmester i skiskyting er en av dem som la grunnlaget for sin suksess blant annet på Sirdal videregående skole. - Det er først etterpå det går opp for meg hvor fantastisk det var å være elev på Sirdal. Selvsagt er det utrolig gode forhold til langrenn og skiskyting. Ettersom det er så få elever fikk jeg også svært god oppfølging fra lærere som la forholdene til rette selv om det var mye reising. Jeg gikk på Sirdal i tre år og hadde skiskyting som spesialisering og kan anbefale dette på det varmeste, uttaler hun til Stavanger Aftenblad.

Roger Grubben
Roger Grubben
Det er 90 elevplasser på idrettslinjen. Blant lærerne finner en kjente navn som Roger Grubben (skiskyting), Jan Ove Ausdal (bredde), Øyvind Skadberg (fotball), Thomas Åbø (skiskyting/langrenn) og Paul Haugen (skyting).
Skolen har 90 elevplasser. Alle elevene går på idrettsfag hvor de kan velge
Sirdal videregående skole i vintermiljø
Sirdal videregående skole i vintermiljø
mellom skiskyting, langrenn, fotball eller breddefag. - To dager i uken har elevene spesialtrening for sin idrett, i tillegg en ukentlig økt med basistrening. Rundt halvparten av elevene går på ski, sier rektor Anita Heiaas Haugen, som forteller at stadig flere velger skiskyting i takt med den store profileringen i media. -Vi har elever fra både Telemark og Troms. Alle innflytterne satser på skiskyting eller langrenn, mens fotballgruppen og breddeidrett består stort sett av elever fra nærområdet, sier Heiaas Haugen til Stavanger Aftenblad.

av Torkelsen, Jan H., publisert 12. februar 2009 | Skriv ut siden