Passasjertrafikken til og fra norske lufthavner økte med 2,2 prosent i 2008, til tross for sterk nedgang de to siste månedene av året. Med 4,7 prosents økning i flytrafikken økte Kristiansand lufthavn Kjevik mer enn trenden i resten av landet. Gjennomsnittlig var det nesten 2500 personer som reiste til eller fra Kjevik daglig. Men selv om flytrafikken på Kjevik vokser fremdeles lurer usikkerhet spesielt rundt utenlandstrafikken i kulissene. Dette fremgår av det ferske konjunkturbarometeret for Agder, som fylkeskommunen er en av partnerne som står bak.

Det er hovedsakelig innenlandstrafikken som står for økningen, mye takket være Norwegians nye rute til Oslo som åpnet i juni i fjor. Finanssituasjonen gjør at det likevel er grunn til å uroe seg over markedsutviklingen i 2009. Med en svak norsk krone gjelder dette spesielt for utenlandstrafikken.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden