13292


Det er dessverre ikke så mye igjen av tapetet på Tønvold at det kan hentes frem igjen. Man har derfor bestemt å lage en replika, en kopi utført nøyaktig på samme måte som ble brukt da tapetet var nytt.
Tønvold i Ny-Hellesund, tegnet av islendingen Finnur Magnusson da det nyoppdagede tapetet var relativt nytt, i 1801En tapetmester i Tours i Frankrike har påtatt seg oppdraget med å gjenskape det gamle tapetet. Det skal først males for hånd, og deretter skal hver farge i mønsteret blokktrykkes for hånd ved hjelp av treblokker. Fargene blir laget for hånd som en blanding av harelim og naturlig pigment (en får harelim ved å koke knuste knokler av hare). Arbeidet på verkstedet er beregnet å ta 2 måneder.

av Stylegar, Frans Arne, publisert 25. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer