13292


Det er dessverre ikke så mye igjen av tapetet på Tønvold at det kan hentes frem igjen. Man har derfor bestemt å lage en replika, en kopi utført nøyaktig på samme måte som ble brukt da tapetet var nytt.
Tønvold i Ny-Hellesund, tegnet av islendingen Finnur Magnusson da det nyoppdagede tapetet var relativt nytt, i 1801En tapetmester i Tours i Frankrike har påtatt seg oppdraget med å gjenskape det gamle tapetet. Det skal først males for hånd, og deretter skal hver farge i mønsteret blokktrykkes for hånd ved hjelp av treblokker. Fargene blir laget for hånd som en blanding av harelim og naturlig pigment (en får harelim ved å koke knuste knokler av hare). Arbeidet på verkstedet er beregnet å ta 2 måneder.

av Stylegar, Frans Arne, publisert 25. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer