Over 800 av rundt 2400 elever i 10. klasse i grunnskolen har enda ikke søkt videregående skole. -Søknadsfristen er 2. mars slik at det fortsatt er tid til å bestemme seg, men vi gjør oppmerksom på at vinterferien også skal avvikles i dette tidsrommet. Vi vet at rådgiverne i skolene i Vest-Agder jobber hardt med å veilede søkerne i denne perioden. Søknaden er elektronisk og må være registrert før søknadsfristen går ut, sier inntaksleder Svein Bratberg i utdanningsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune.

Han opplyser at fra første til andre året i videregående skole er det fortsatt over 1100 elever som ikke har levert søknad. Fra andre til tredjeåret eller lærekontrakt er tallet over 1000 som ikke har søkt.

Bratberg understreker at alle må inn på søknaden å registrere ønsker. Søknaden kan endres frem til søknadsfristen. De som har andre planer enn videregående skole neste år og ikke ønsker å søke må også registrere dette på det elektroniske søknadsskjemaet.

Rådgiver Siri Young på Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand mener at det ikke er unaturlig at det fortsatt er noen som ennå ikke har søkt ettersom det fortsatt er 14 dager til søknadsfristen. -Her på skolen gir jeg alle som skal over til videregående opplæring individuell oppfølging. Sammen går vi gjennom valgmuligheter og søknadsskjemaet for å sikre at alt blir riktig. Elevene setter pris på denne måten å gjøre det på.

Hun mener også at det at en har avviklet den store yrkesmessen for hele Agder og erstattet den med mindre presentasjonsopplegg og hospiteringsdager på de videregående skolene har vært positivt.

av admin, publisert 13. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer
 • KKG Konferanse
  av jto, 29.10.19

  KKG lager møteplass for lærlinger og bedrifter

  Les mer