Fremdriften på byggeprosjektet går så bra at det ventelig blir åpning av museumsbygget på Nordberg Fort 5. juli. -Vi ligger faktisk litt foran skjema, sier leder av museumsgruppen arkeolog Snorre Haukalid fra Vest-Agder fylkeskommune til Farsunds Avis Det arbeides nå med å få på plass en midlertidig arkeologisk utstillingen til åpningen av bygget. -Det vil passe utmerket om utstillingen står ferdig på denne tiden, hvor Farsund også skal arrangere en stor speiderleir, med flere tusen speidere, mener Farsunds ordfører Stein A. Ytterdahl skriver lokalavisen.

I det nye museumsbygget vil bronsealderen bli fokusert. -Listafolk har grunn til å være stolte av fortiden sin og det er det vi vil vise. Det har vært slik at alle arkeologiske funn, oldsakene, har blitt oppbevart på Kulturhistorisk museum i Oslo, men nå skal oldsaker som bønder og andre har funnet samles i en bronsealderutstilling på Nordberg Fort. Fordi man får et ordentlig museum, kan også oldsakene bringes tilbake, sier Haukalid som legger til at mellom 80 og 90 prosent av alle funnene som er gjort av bronsealdergjenstander i Vest-Agder er funnet på Lista. Lista er faktisk innfallsvinkelen til bronseladeren i hele Norge, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer