Fremdriften på byggeprosjektet går så bra at det ventelig blir åpning av museumsbygget på Nordberg Fort 5. juli. -Vi ligger faktisk litt foran skjema, sier leder av museumsgruppen arkeolog Snorre Haukalid fra Vest-Agder fylkeskommune til Farsunds Avis Det arbeides nå med å få på plass en midlertidig arkeologisk utstillingen til åpningen av bygget. -Det vil passe utmerket om utstillingen står ferdig på denne tiden, hvor Farsund også skal arrangere en stor speiderleir, med flere tusen speidere, mener Farsunds ordfører Stein A. Ytterdahl skriver lokalavisen.

I det nye museumsbygget vil bronsealderen bli fokusert. -Listafolk har grunn til å være stolte av fortiden sin og det er det vi vil vise. Det har vært slik at alle arkeologiske funn, oldsakene, har blitt oppbevart på Kulturhistorisk museum i Oslo, men nå skal oldsaker som bønder og andre har funnet samles i en bronsealderutstilling på Nordberg Fort. Fordi man får et ordentlig museum, kan også oldsakene bringes tilbake, sier Haukalid som legger til at mellom 80 og 90 prosent av alle funnene som er gjort av bronsealdergjenstander i Vest-Agder er funnet på Lista. Lista er faktisk innfallsvinkelen til bronseladeren i hele Norge, sier han.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • VAM Prosjektmidler 2019
  av jto, 05.02.19

  Vest-Agder-museet utlyser prosjektmidler

  Les mer
 • Arkivet I Kristiansand
  av jto, 29.01.19

  EØS-MIDLENE Hvilke muligheter gir dette for deg?

  Les mer