Tirsdag ble det inngått avtale mellom Kilden Teater- og Konserthus og AF-gruppen om bygging av det nye store kulturhuset for Sørlandet på Odderøya i Kristiansand. Avtalen har en verdi på 450 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Når Teater- og Konserthuset står ferdig i 2011 vil det bestå av foajè, fire saler med mer enn 2200 publikumsplasser, øvingsrom og fasiliteter for administrasjonen. Det nye huset blir tilholdssted for Kristiansand Symforniorkester, Agder Teater og Opera Sør.

-Sammen med Kilden Teater- og Konserthus skal vi bygge et nytt kulturelt landemerke på
Pål Egil Rønn
Pål Egil Rønn
Sørlandet. Arbeidet vil bli utført både med lokale ressurser og egne medarbeidere som flytter til Sørlandet. AF ser frem til å bruke sin brede erfaring med oppføring av tilsvarende kulturhus som Den Norske Opera og ballett, Oslo Konserthus og Kulturhuset i Halden, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen, til Byggindustrien.
Vest-Agder fylkeskommune er en av drivkreftene bak det store byggeprosjektet.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer