- Vi har den beste Cafeén! Det var budskapet som møtte oss ved Kvadraturen skolesenter, under Åpen skole. For i tillegg til den ordinære kantinen har de også Café Quart som ligger i 3. etg. Her finner eleven fort fram på grunn av lukten av hjemmebakst. Det er noen av elever ved yrkesforberedende linje som har sørget for de populære salgsvarene.

Trivsel og mangfold er viktig

Camilla Jacobsen og Mita Manmuda trives begge på Kvadraturen skolesenter. De går på studiespesialisering.
Camilla Jacobsen og Mita Manmuda trives begge på Kvadraturen skolesenter. De går på studiespesialisering.

Alle elever vi møtte trivdes godt på skolen og det faktum at også tidligere elever benyttet anledningen til å gjøre en gjenvisitt på gamle tomter vitner også om høy trivsel. Når vi spør to jenter som går på Vg 2, Studiespesialisering, om hvorfor de trives på Kvadraturen kommer svarene raskt:
- Her er det stort mangfold og dermed passer alle inn! forklarer Camilla Jacobsen, som har biologi som sitt favoritt fag. - Ja og her er alle blandet. dermed blir det ikke forskjell på de kule og de IKKE kule, mener Mita Manmuda. Hun trekker fra gym og historie som sine favoritt fag.

Spennende fag

Helse- og sosialfag gir mulighet innefor en rekke yrker.
Helse- og sosialfag gir mulighet innefor en rekke yrker som har gode fremtidsutsikter. F.eks, Ambulansearbeider, tannhelse eller helse-sekretær, barne- og ungdomsarbeider, fot- eller hudpleier, apotekteknikker.
Selv om trivsel og infrastruktur er viktig når valg av skole skal gjøres, er det også avgjørende hvilke fag og kompetanse den enkelte skole har. Tangen videregående skole og Kvadraturen skolesenter har gått sammen om å tilby fag innen Studiespesialisering. (Skolene ligger bare noen hundre meter fra hverandre) Det betyr at de kan tilby en rekke spennende fag: biologi, kjemi, fysikk, matematikk, informasjonsteknologi, teknologi og forskningslære, sosiologi og sosialantropologi, internasjonal engels, idrett/topp fotball, mediefag, arkitektur og design, entreprenørskap og bedriftsutvikling, reiseliv med språk. 2. fremmedspråk tilbys i spansk, fransk og tysk.

Spennende jobbmuligheter

Terje Molnes - kombinerer hydraulikk, vannteknologi og data når han forsøker å regulere vannnivået i en tank.
Terje Molnes - kombinerer hydraulikk, vannteknologi og data når han forsøker å regulere vannnivået i en tank.
- Jeg håper på en jobb i oljebransjen, gjerne på en plattform, forteller Terje Molnes. Han er avgangselev og går på Vg 3 Automatisering. I et klasserom i 3. etg. styrer han med elektronikk og data, som i alle fall så svært avansert ut for denne reporteren. Men i følge Terje er det ikke så vanskelig å rigge utstyret. Men å programmere slik at alt fungere som han vil er mer krevende. akkurat nå er det å programmere slik at vann-nivået i en tank skal justere seg og følge noen sensorer slik at tanken ikke blir for full eller får for lite vann. - Det er mye gøy her forklarer han, hydraulikk og lufttrykk gir mye gøy, forteller han og vi forstår at det er mulig å være ganske kreativ selv når enn jobber med avansert automatikk på Kvadraturen skolesenter. - Du vet disse elevene er veldig ettertraktet arbeidskraft i oljeindustrien. De har ofte lært sveising, kan enkel elektronikk OG programmering. da sier det seg selv at de er veldig allsidige og offshore hvor det kan være begrenset med personer er det positivt å kunne flere ting, forklarer rektor Knut Aasen . Han er fornøy med alle elever og lærere som stiller opp for å gjøre skolen kjent for potensielle nye elever og deres foresatte. Skolen kan tilby 5 utdanningsprogram samt alternative opplæringsløp på videregående trinn samt fagskoletilbud, og framstår som en robust og spennende enhet midt i sentrum av Kristiansand. Med 1200 elever og studenter og 260 ansatte setter vi faglig trykk og godt miljø i fokus, avslutter Aasen.
Rektor Knut Aasen, får demonstrert en av robotene på Automatiseringsfaget.
Rektor Knut Aasen, får demonstrert en av robotene på Automatiseringsfaget.

av Macdonald, Cheryl, publisert 11. februar 2009 | Skriv ut siden