Wieldgården er en av de få gjenværende patrisierhusene i Veste Strandgate. Den er bygd i klassisistisk stil. De fleste andre kjøpmannsgårdene av denne typen ble ødelagt under bybrannen i 1892. De rikeste kjøpmennene slo seg opprinnelig ned langs Østre og Vestre Strandgate. Wieldgården ble bygget av kjøpmann Wield i 1770, men senere overtatt og utvidet av den rike kjøpmannen Niels Moe. Ekeberg-familien eide huset en lang periode, før nåværende eier kjøpte det.

av Hemsett, Siv, publisert 25. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Ebokbib Logo Rund
  av jto, 06.02.19

  eBokBib opphører til nyttår

  Les mer
 • VAM Prosjektmidler 2019
  av jto, 05.02.19

  Vest-Agder-museet utlyser prosjektmidler

  Les mer
 • Arkivet I Kristiansand
  av jto, 29.01.19

  EØS-MIDLENE Hvilke muligheter gir dette for deg?

  Les mer