Wieldgården er en av de få gjenværende patrisierhusene i Veste Strandgate. Den er bygd i klassisistisk stil. De fleste andre kjøpmannsgårdene av denne typen ble ødelagt under bybrannen i 1892. De rikeste kjøpmennene slo seg opprinnelig ned langs Østre og Vestre Strandgate. Wieldgården ble bygget av kjøpmann Wield i 1770, men senere overtatt og utvidet av den rike kjøpmannen Niels Moe. Ekeberg-familien eide huset en lang periode, før nåværende eier kjøpte det.

av Hemsett, Siv, publisert 25. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer