Wieldgården er en av de få gjenværende patrisierhusene i Veste Strandgate. Den er bygd i klassisistisk stil. De fleste andre kjøpmannsgårdene av denne typen ble ødelagt under bybrannen i 1892. De rikeste kjøpmennene slo seg opprinnelig ned langs Østre og Vestre Strandgate. Wieldgården ble bygget av kjøpmann Wield i 1770, men senere overtatt og utvidet av den rike kjøpmannen Niels Moe. Ekeberg-familien eide huset en lang periode, før nåværende eier kjøpte det.

av Hemsett, Siv, publisert 25. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Nordberg Fort Hovedbygg
  av jto, 05.04.19

  Ny avtale om drift av Nordberg fort i Farsund

  Les mer
 • VAM
  av jto, 03.04.19

  Vil bidra til å sikre museumsgjenstander

  Les mer
 • Timenes Og Østensen
  av jto, 03.04.19

  Årets "spillemiddelutvalg" er nå oppnevnt

  Les mer