Riksantikvaren har bevilget 4.9 millioner i tilskudd til fredete bygninger og anlegg i privat eie i Vest-Agder for 2009. Det er en kraftig økning i forhold til tidligere år, og skyldes blant annet at de nasjonale prosjektene knyttet til fredningsgjennomgang og tilstandsregistrering er ferdigstilt i fylket. Tilskuddene er prosjekttilskudd som kan brukes til bruk av håndverkertjenester, samt til innkjøp av nødvendige materialer. Boen gård og Sødal kalkverk i Kristiansand, Rødberg i Lindesnes, Langfeldts hus og Tønvold i Ny-Hellesund i Søgne, Konstaliburet i Flekkefjord, Sundtehuset i Loshavn i Farsund og Bue i Marnardal er noen av tiltakene som vil bli prioritert i 2009.

av Hemsett, Siv, publisert 5. mars 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer