16 prosent i aldersgruppen som normalt søker seg til høyere utdanning, mener at læreryrket er attraktivt. Likevel har læreryrket fremdeles lavere anseelse enn leger, ingeniører, politifolk og journalister. Dette viser en ny meningsmåling som er utført for Kunnskapsdepartementet. Undersøkelsen er gjennomført som ledd i den store lærerkampanjen GNIST, som blant annet har til formål å heve lærernes status og bidra til at flere søker seg til lærerutdanning. -Læreryrket oppfattes av mange som både krevende og givende, men anseelsen må likevel opp. Gode lærere er nøkkelen til mer kunnskap og en bedre skole, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. mars 2009 | Skriv ut siden

Under førjulsmiddagen til Fylkestinget i Vest-Agder ble utvekslingsstipend, på kr. 50.000 tildelt Anna Berthelsen, designer, Kristiansand. Også 4 kunstnerstipend ble delt ut til Ingrid Grøvan, sanger, fra Lyngdal, Lars Roger Furnes, billedkunstner og forfatter, Mandal. Erik Pirolt, billedkunstner, fra Kristiansand og Kristin Evensen, billedkunstner, fra Kristiansand.

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer