Fylkesutvalget besluttet i dag at Vest-Agder fylkeskommune skal gi 100.000 kroner i støtte til gjennomføringen av Europamesterskapet i ridning for funksjonshemmede i år. Norges Rytterforbund har sendt en prosjektsøknad til Kristiansand og Lillesand kommuner og Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner i forbindelse med at forbundet skal være arrangør av Europamesterskapet. Norges Rytterforbund har blitt tildelt arrangementet fra Det internasjonale rytterforbundet og er ansvarlig for planlegging og gjennomføring av arrangementet. Epona Ryttersenter ved Sørlandsparken vil stå for det den praktiske gjennomføringen av mesterskapet med lokale frivillige hjelpere og Norges Rytterforbund. Arrangementet foregår i perioden fra 19. til 23. august på Epona Ryttersenter.

Selve mesterskapet vil samle rundt 100 av verdens fremste funksjonshemmede ryttere fra over tjue nasjoner. I følge Norsk Rytterforbund vil dette være første gang Norge er vertskap for et Europamesterskap i en sommeridrett for funksjonshemmede. Norge har hatt en viktig rolle i utviklingen av ridning for funksjonshemmede som internasjonal idrett, og har godt tilrettelagte anlegg for gjennomføring av slike arrangement. Resultatene som norske utøvere har oppnådd innenfor denne idrettsgrenen er meget gode med flere medaljer i internasjonale mesterskap.

av Torkelsen, Jan H., publisert 17. mars 2009 | Skriv ut siden