- Å være lærer er utfordrende, derfor må søkerne både være kunnskapsrike, omsorgsfulle og glade i å formidle, understreker hun.

På kampanjesidene www.hardudetideg.no  kan interesserte ta en uhøytidelig test for å se om man egner deg som lærer. Reklamefilm på TV og bannerannonsering på nettsteder skal trekkeGnist logo interesserte til nettsiden. Nettsiden gir fyldig informasjon om hva lærerutdanningen og hva læreryrket innebærer.

Kampanjen er en del av en helhetlig satsning for å øke kvaliteten på norsk skole. Sentralt i satsingen står partnerskapet GNIST. I GNIST samarbeider Kunnskapsdepartementet, utdanningsinstitusjoner, fagforeninger og studentorganisasjoner for å lage en bedre skole. I februar la regjeringen frem stortingsmeldingen: ”Læreren – rollen og utdanningen”. I meldingen foreslås tiltak som mer spesialisering, et nytt og utvidet pedagogikkfag og bedre veiledning og oppfølging av nye lærere. Dette skal gjøre flere til å bli bedre rustet til å gjøre jobben i klasserommene.

-Alle som går tilbake til sin egen skoletid kan peke ut lærere som de husker som spesielt dyktige og motiverende. Jeg ønsker meg flere lærere som er faglig trygge og som klarer å tilpasse undervisningen til den enkelte elev og til de ulike trinn i skolen, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer