- Å være lærer er utfordrende, derfor må søkerne både være kunnskapsrike, omsorgsfulle og glade i å formidle, understreker hun.

På kampanjesidene www.hardudetideg.no  kan interesserte ta en uhøytidelig test for å se om man egner deg som lærer. Reklamefilm på TV og bannerannonsering på nettsteder skal trekkeGnist logo interesserte til nettsiden. Nettsiden gir fyldig informasjon om hva lærerutdanningen og hva læreryrket innebærer.

Kampanjen er en del av en helhetlig satsning for å øke kvaliteten på norsk skole. Sentralt i satsingen står partnerskapet GNIST. I GNIST samarbeider Kunnskapsdepartementet, utdanningsinstitusjoner, fagforeninger og studentorganisasjoner for å lage en bedre skole. I februar la regjeringen frem stortingsmeldingen: ”Læreren – rollen og utdanningen”. I meldingen foreslås tiltak som mer spesialisering, et nytt og utvidet pedagogikkfag og bedre veiledning og oppfølging av nye lærere. Dette skal gjøre flere til å bli bedre rustet til å gjøre jobben i klasserommene.

-Alle som går tilbake til sin egen skoletid kan peke ut lærere som de husker som spesielt dyktige og motiverende. Jeg ønsker meg flere lærere som er faglig trygge og som klarer å tilpasse undervisningen til den enkelte elev og til de ulike trinn i skolen, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer