Kommunal- og regionalminister Manghild Meltveit Kleppa tok i går imot den politiske ledelsen i fra Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner for å drøfte sammenslåingen av agderfylkene. I følge Fædrelandsvennen lover statsråden støtte fra departementet i et eventuelt ekteskap mellom Aust- og Vest-Agder. -Jeg synes det er et interessant initiativ. Vi skal ikke forsinke prosessen, så tidspunktet er opp til den fremdrift de selv velger. Jeg skal ikke si at 2011 ikke er realistisk, sier Kleppa til Fædrelandsvennen.

- Jeg satser på at vi er ett agderfylke til kommune- og fylkestingsvalget i 2011, sier Thore Westermoen til Fædrelandsvennen. Hans kollega i Aust-Agder Laila Øygarden er mer tilbakeholden. -Nå skal dette først avgjøres i fylkestinget i april. Vi er ikke noe mer enige enn at dette er en prosess som nå går, sier hun.
Hvis det blir ja til prosessen, vil staten bli med i diskusjonen videre - enten gjennom de to fylkesmennene eller ved at en representant fra departementet blir med i prosessen videre, sier fylkesordfører Øygarden til agderposten.no. – Hvis det blir ett Agder vil det bli en fylkesmann. Samtidig fikk vi beskjed om at sammenslåingen vil skje cirka to år etter et eventuelt endelig vedtak, forteller Øygarden i følge agderposten.no.

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. mars 2009 | Skriv ut siden