Adrian Chr. Haaland som er elev på Mandal videregående skole er tatt ut til den norske finalen i Kjemi-OL. I disse dager er han i Oslo sammen med 16 andre av landets mest lovende kjemitalenter. De er samlet i hovedstaden til en ukes kurs ved Fysisk institutt på Universitetet i Oslo. Når kurset er gjennomført avsluttes det med en finaleprøve. De beste derfra blir med på den internasjonale kjemiolympiaden i Cambridge og Oxford i Storbritannia 18. til 27. juli.

Internasjonale kjemiolympiader har vært arrangert siden 1968, og det er nå mer enn 60 land som deltar hvert år. Hvert land stiller med inntil fire finalister. Målet er å stimulere skoleelever med interesse og anlegg for kjemi til å fortsette arbeidet med fagene. Det legges stor vekt på utbyttet som deltakerne har av faglig og sosialt samvær med jevnaldrende fra mange land. Norsk deltakelse i startet i 1982. Den internasjonale konkurransen har høy prestisje i mange land, og det faglige nivået ligger godt over innholdet i norsk skole. Ved selvstendig arbeid og kurs gjennom olympiadeprogrammet viser det seg likevel at de norske elevene hevder seg godt.Kjemi-OL banner

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. april 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer
 • Gratis Sommerkurs I 2019
  av jto, 05.06.19

  Gratis sommerkurs i matematikk og naturfag 2019

  Les mer
 • Datamus
  av jto, 22.05.19

  Vest-Agder får digital skolehelsetjeneste fra høsten

  Les mer