Adrian Chr. Haaland som er elev på Mandal videregående skole er tatt ut til den norske finalen i Kjemi-OL. I disse dager er han i Oslo sammen med 16 andre av landets mest lovende kjemitalenter. De er samlet i hovedstaden til en ukes kurs ved Fysisk institutt på Universitetet i Oslo. Når kurset er gjennomført avsluttes det med en finaleprøve. De beste derfra blir med på den internasjonale kjemiolympiaden i Cambridge og Oxford i Storbritannia 18. til 27. juli.

Internasjonale kjemiolympiader har vært arrangert siden 1968, og det er nå mer enn 60 land som deltar hvert år. Hvert land stiller med inntil fire finalister. Målet er å stimulere skoleelever med interesse og anlegg for kjemi til å fortsette arbeidet med fagene. Det legges stor vekt på utbyttet som deltakerne har av faglig og sosialt samvær med jevnaldrende fra mange land. Norsk deltakelse i startet i 1982. Den internasjonale konkurransen har høy prestisje i mange land, og det faglige nivået ligger godt over innholdet i norsk skole. Ved selvstendig arbeid og kurs gjennom olympiadeprogrammet viser det seg likevel at de norske elevene hevder seg godt.Kjemi-OL banner

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. april 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer