- Jentemagnet er et prosjekt i sin helhet drevet av jenter. Målgruppen er jenter, og samarbeidsaktørene er også jenter - Jentemagnet synes vi for øvrig er et kult navn på nettstedet, sier byggstudenten Silje Wang Jensen - en av jentene bak satsingen.

-Jenter som målgruppe har i en årrekke ofte vært neglisjert av ingeniørutdanningene - et paradoks, i og med at jentene er de som innehar de nødvendige kvalitetene for å klare opptakskravene best, nemlig matte og fysikk. Jenter, i motsetning til guttene, er mer målbevisst, strukturert i sin tilnærming til disse vanskelige fagene i skolen. Med dette som bakteppe har vi rettet vårt markedsføringsarbeid inn mot jentene. Og vi har lyktes til de grader. I 2008 er andelen jenter 20 prosent for andre året på rad, sier Pål Grandal, Markeds- og rekrutteringsansvarlig ved Fakultet for teknologi og realfag på VRI-nettsiden.

Her finner du nettstedet: http://www.jentemagnet.noJentemagnet logo

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer