- Jentemagnet er et prosjekt i sin helhet drevet av jenter. Målgruppen er jenter, og samarbeidsaktørene er også jenter - Jentemagnet synes vi for øvrig er et kult navn på nettstedet, sier byggstudenten Silje Wang Jensen - en av jentene bak satsingen.

-Jenter som målgruppe har i en årrekke ofte vært neglisjert av ingeniørutdanningene - et paradoks, i og med at jentene er de som innehar de nødvendige kvalitetene for å klare opptakskravene best, nemlig matte og fysikk. Jenter, i motsetning til guttene, er mer målbevisst, strukturert i sin tilnærming til disse vanskelige fagene i skolen. Med dette som bakteppe har vi rettet vårt markedsføringsarbeid inn mot jentene. Og vi har lyktes til de grader. I 2008 er andelen jenter 20 prosent for andre året på rad, sier Pål Grandal, Markeds- og rekrutteringsansvarlig ved Fakultet for teknologi og realfag på VRI-nettsiden.

Her finner du nettstedet: http://www.jentemagnet.noJentemagnet logo

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer