- Jentemagnet er et prosjekt i sin helhet drevet av jenter. Målgruppen er jenter, og samarbeidsaktørene er også jenter - Jentemagnet synes vi for øvrig er et kult navn på nettstedet, sier byggstudenten Silje Wang Jensen - en av jentene bak satsingen.

-Jenter som målgruppe har i en årrekke ofte vært neglisjert av ingeniørutdanningene - et paradoks, i og med at jentene er de som innehar de nødvendige kvalitetene for å klare opptakskravene best, nemlig matte og fysikk. Jenter, i motsetning til guttene, er mer målbevisst, strukturert i sin tilnærming til disse vanskelige fagene i skolen. Med dette som bakteppe har vi rettet vårt markedsføringsarbeid inn mot jentene. Og vi har lyktes til de grader. I 2008 er andelen jenter 20 prosent for andre året på rad, sier Pål Grandal, Markeds- og rekrutteringsansvarlig ved Fakultet for teknologi og realfag på VRI-nettsiden.

Her finner du nettstedet: http://www.jentemagnet.noJentemagnet logo

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi
  av ansk55, 19.09.19

  Ledig drosjeløyve i Kvinesdal kommune - utlysning september 2019

  Les mer
 • Veiskilt
  av jto, 29.08.19

  Regionreformen følges opp med opprydning i veinummer

  Les mer
 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer