- Jentemagnet er et prosjekt i sin helhet drevet av jenter. Målgruppen er jenter, og samarbeidsaktørene er også jenter - Jentemagnet synes vi for øvrig er et kult navn på nettstedet, sier byggstudenten Silje Wang Jensen - en av jentene bak satsingen.

-Jenter som målgruppe har i en årrekke ofte vært neglisjert av ingeniørutdanningene - et paradoks, i og med at jentene er de som innehar de nødvendige kvalitetene for å klare opptakskravene best, nemlig matte og fysikk. Jenter, i motsetning til guttene, er mer målbevisst, strukturert i sin tilnærming til disse vanskelige fagene i skolen. Med dette som bakteppe har vi rettet vårt markedsføringsarbeid inn mot jentene. Og vi har lyktes til de grader. I 2008 er andelen jenter 20 prosent for andre året på rad, sier Pål Grandal, Markeds- og rekrutteringsansvarlig ved Fakultet for teknologi og realfag på VRI-nettsiden.

Her finner du nettstedet: http://www.jentemagnet.noJentemagnet logo

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. februar 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer