–I over 100 år har historikere diskutert om det var en slik kontakt. Nå har vi fått et bevis. Alt tyder på at Osebergskipet ble bygget på sørvestlandet i 820. En nesten like stor nyhet er at samtlige tre gravfartøyer fra Karmøy nå har latt seg datere til 700-tallet. Dette er det første bevis for at det ved innledningen til vikingtiden var direkte kontakt mellom konger og stormenn på Avaldsnes på Karmøy og ynglingeætten i Vestfold, sier fylkeskonservator i Vest-Agder, Frans-Arne Stylegar.Dateringene er et resultat av Vest-Agder fylkeskommunes samarbeidsprosjekt med Nationalmuseet i Danmark, "Med ryggen mot fjeldet".

Fylkeskonservator i Vest-Agder Frans-Arne Stylegar har samarbeidet med Bonde om undersøkelsene.
Les hele artikkelen hentet fra Aftenposten her.

av admin, publisert 2. mars 2009 | Skriv ut siden