- Det er forunderlig at det ikke satses mer. Vi har flere ganger fått inntrykk av at nå skal det satses, og så skjer det ingenting. Regionsdirektør i NSB Eiendom, Gunnar Nøding, er lei av det han kaller manglende politisk satsning, i følge Sørnett. Bakgrunnen for hjertesukket fra regiondirektøren er at utbyggingen som skal gjøre det mulig å reise med tog fra Kristiansand til Oslo på tre timer fortsatt lar vente på seg. Han hevder at en vil oppleve en markant økning i togtrafikanter dersom utbyggingen blir en realitet. Han ser for seg en tredobling i forhold til dagens trafikk.

I årevis har det vært jobbet og planlagt en utvikling av Sørlandsbanen. Planene er klare for en sammenkobling mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen. En slik sammenkobling vil redusere reisetiden fra Kristiansand til Oslo til tre timer.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer