-Vi er positive til at dette blir vurdert, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder Liv Skare Falkum og viser til et forslag fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) som ønsker å merke biler med unge sjåfører. Det vil, om det blir fulgt opp, innebære at ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort i fremtiden må kjøre med en rød P på bilen, for å markere at de er i en prøveperiode. Skare Falkum har imidlertid en betenkelighet. -Unge sjåfører kjører jo ofte forskjellige biler, og hvem skal for eksempel kontrollere dette?, spør hun. På den andre siden er hun helt klar på at ferskinger i trafikken bør være synlige.

Samferdselsministeren tror at en slik merking kan bidra til to ting: -At unge sjåfører tenker gjennom at de ikke er verdensmestre i trafikken. Og at andre trafikanter tar litt mer hensyn til en bil med et slikt merke, sier Navarsete til VG. 
- Fra den dagen man får førerkortet i hånden blir man behandlet som en erfaren sjåfør. Man tror det selv, og andre bilførere forholder seg til dette. Sånn sett er det positivt at disse blir mer synlig for oss andre trafikanter, sier Skare til Sørnett.

Vest-Agder fylkeskommune har en sentral rolle i trafikksikkerhetsarbeidet i fylket. Fylkeskommunen bidrar også vesentlig til driften av Trygg Trafikk Vest-Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mars 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer