-Vi er positive til at dette blir vurdert, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Vest-Agder Liv Skare Falkum og viser til et forslag fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) som ønsker å merke biler med unge sjåfører. Det vil, om det blir fulgt opp, innebære at ungdom mellom 18 og 24 år med førerkort i fremtiden må kjøre med en rød P på bilen, for å markere at de er i en prøveperiode. Skare Falkum har imidlertid en betenkelighet. -Unge sjåfører kjører jo ofte forskjellige biler, og hvem skal for eksempel kontrollere dette?, spør hun. På den andre siden er hun helt klar på at ferskinger i trafikken bør være synlige.

Samferdselsministeren tror at en slik merking kan bidra til to ting: -At unge sjåfører tenker gjennom at de ikke er verdensmestre i trafikken. Og at andre trafikanter tar litt mer hensyn til en bil med et slikt merke, sier Navarsete til VG. 
- Fra den dagen man får førerkortet i hånden blir man behandlet som en erfaren sjåfør. Man tror det selv, og andre bilførere forholder seg til dette. Sånn sett er det positivt at disse blir mer synlig for oss andre trafikanter, sier Skare til Sørnett.

Vest-Agder fylkeskommune har en sentral rolle i trafikksikkerhetsarbeidet i fylket. Fylkeskommunen bidrar også vesentlig til driften av Trygg Trafikk Vest-Agder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mars 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer