Da fristen for innlevering av partilister til årets stortingsvalg gikk ut ved midnatt var det innkommet fjorten lister til politisk sekretariat i Vest-Agder fylkeskommune. Alle de sju partiene som sitter på Stortinget: Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre har levert inn lister. I tillegg stiller følgende partier i Vest-Agder: Norges Kommunistiske Parti, Pensjonistpartiet, Demokratene, Kristen Samlingsparti, Kystpartiet, Rødt og Miljøpartiet De Grønne. Hvilke som blir representert på tinget avgjøres etter valget 14. september.

På listene er det flere med fylkespolitisk bakgrunn. 13 av dagens fylkestingsrepresentanter er på listene. Tre av disse topper partilister. Det gjelder Sigmund Oksefjell på Senterpartiets liste, Odd A. Salvesen på Pensjonistpartiets og Vidar Kleppe på Demokratenes liste. Øvrige listekanditater er Thore Westermoen (nr 5 hos KrF), Melinda Kvinlaug (nr 9 hos V), Helge Sandåker og Anne Bystadhagen (nr 8 og 9 hos AP), Line Skøii Vennesland, Christian Eikeland og Joseph Salomonsen (nr 5, 6, 7 hos Frp), Helen Talleraas og Benedicthe Limmesand (nr 5 og 12 hos H) og Erik Müller (nr 12 hos SV)

To av listetoppene som også er representert på Stortinget i dag har tidligere vært fylkestingsrepresentanter. Det gjelder Peter Skohvolt Gitmark (H) og Anne Margrethhe Larsen (V).

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. april 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer