Ap-landsmøtet vedtok tirsdag med klart flertall at de nye fylkesveiene må få en vekst i bevilgningene på linje med stamveiene, melder nyhetsbyrået ABN. Kulturminister Trond Giske argumenterte sterkt imot en slik formulering, men måtte gi tapt. Giske viste til at fylkeskommunene nå får 20 milliarder kroner i rentefrie lån for å bedre standarden på de riksveiene som nå blir fylkesveier.– Vi er enige om at stamveinettet er det aller viktigste å prioritere, sa Giske og advarte mot å prioritere to ting like høyt.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik fra Sør-Trøndelag gikk sterkt ut mot Giske– Dette er et forsøk på å forvirre. Salen må ikke la seg lure, sa Sandvik og høstet kraftig applaus.

Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum jubler over Ap-vedtaket om fylkesveier. – Sp og Ap mener nå det samme. Det innebærer at regjeringen må love en ekstra påplussing til fylkesveier i kommuneproposisjonen som legges frem i mai, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

av admin, publisert 22. april 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nikkelverket Mobilitet
  av elma11, 10.11.19

  Arbeidsplasser i Kristiansandsregionen kan søke om å bli med i et prosjekt om grønne reisevaner

  Les mer
 • Gartnerløkka
  av jto, 08.11.19

  Areal- og transportplanutvalget ber departement og bystyre sikre fremdriften i Gartnerløkkeprosjektet

  Les mer
 • Logo -ATP-samarbeidet
  av jto, 08.11.19

  Kristiansandsregionen vil søke om 540 belønningsmillioner for årene 2020 til 2023

  Les mer