Kursets innhold er tilpasset kompetansemålene for temaene natur og klima i læreplanen. Deltagerne på kurset vil få med seg materiale som egner seg til bruk i undervisningen.

- Det er viktig å styrke lærernes kompetanse i klimakunnskap. Kunnskapen om klima er underSiri Kalvig og Tobias Thorleifsson stadig utvikling, og dette er et tema som de unge er ivrige etter å lære mer om. Derfor gjelder det at lærerne er helt på høyden faglig sett når de skal møte de unges kunnskapsbehov, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Begge kurslederne, Siri Kalvig og Tobias Thorleifsson, har holdt foredrag for skoler tidligere, på oppdrag for Klimaløftet, med foredragene Himmel og Hav og Klima på vippepunktet. De har holdt foredrag for til sammen 25 000 skoleungdom i alle landets fylker.

Kurset Klimaklok skal holdes i alle landets regioner, med kursstart 16. April. Kurslederne gleder seg til å ta fatt.

- Lærere har en stor påvirkningskraft ovenfor dagens unge. Det kan være vanskelig å følge med på all informasjon om klimaet, så i dette kurset skal vi hjelpe dem med å rydde opp i fakta og systematisere kunnskapen. Lærerne får også med seg læremidler etter å ha gått på kurset, sier Siri Kalvig og Tobias Thorleifsson.

av admin, publisert 6. april 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer