Sørlandets Litteraturpris 2009 deles ut på Verdens Bokdag torsdag 23. april kl. 19.00på Kristiansand folkebibliotek. De nominerte forfatterne er: Gaute Heivoll - «Himmelarkivet», Pål Hetland - «Quart, den usminkede historien om Norges viktigste festival», Cornelius Jakhelln - «Galderhug», Anne Løvland, Pål Repstad og Elise Seip Tønnessen - «Gud på Sørlandet» og Bjørg Øygarden - «Askeladden og de nye hjelperne» Vest-Agder fylkeskommunene er en av partnerne bak litteraturprisen.

Prisen deles ut av Ingrid Forthun, sjef for Agder teater. I forbindelse med utdelingen blir det teaterfremføring av «Entusiasme» ved Olav Grendstad og Morten Liene og musikk ved Lisa Daland.

Sørlandets litteraturpris deles ut i forbindelse med VERDENS BOKDAG som er 23. april hvert år. Prisen blir utdelt for niende gang i 2009. Prisen er på 20 000 kroner pluss et kunstverk.

Målsetningen for Sørlandets litteraturpris er å stimulere til leselyst, øke oppmerksomheten om litteratur, særlig i vår landsdel, og å hjelpe fram nye og gryende forfatterskap fra Sørlandet.

av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Fylkesbiblioteket

 • Bokbussen Ved Spangereid Skole
  av jto, 11.06.19

  Mange klemmer til sjåføren på bokbussen under nostalgisk turnè

  Les mer

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer