Universitetet i Agder ligger helt i norgestoppen når det gjelder søkere til teknologi og realfagsstudier. Antall søkere til ingeniørutdanning har økt med 50 prosent.følge tall fra Samordna opptak 2009 har UiA over 100 flere primærsøkere til teknologi og realfag. Dette tilsvarer en økning på 30 prosent siden 2008. Universitetet i Agder har sammen med Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen størst økning i antall søkere til disse studiene. Søkningen til studier ved UiA har totalt økt med over 15 prosent.

Spesielt imponerende er søkertallene til ingeniørutdanning som har økt med 50 prosent siden 2007, sier kompetanserådgiver Fred Skagestad i NHO Agder. Landstall for ingeniørutdanning viser en økning på ti prosent i samme periode.

- Dette er viktig for industrien og næringslivet på Sørlandet. Den kraftige økningen som nå finner sted er blant annet resultatet av et langvarig og godt samarbeid mellom UiA, organisasjonene i arbeidslivet og fylkeskommunene i Agder, avslutter Fred Skagestad.
UiA

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden