Det er ikke hver dag arkeologene finner spor fra hele Listas lange forhistorie i ett og samme område i løpet av én dag. Men det var nettopp det som skjedde Fylkeskonservatorens arkeologer for få dager siden. I forbindelse med en byggesak på Østhassel på Lista i Farsund ble det nemlig oppdaget en steinalderboplass, en gravhaug fra bronse- eller jernalder og en båtgrav fra vikingtid innenfor et område på bare et par tusen kvadratmeter.

av Stlegar, Frans-Arne, publisert 13. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer