Tarifforhandlingene i kommunesektoren, som omfatter ansatte i fylkeskommunene og kommunene, ble brutt på et møte mellom 30. april. -Bruddet skyldes ene og alene pensjon, sier forhandlingsleder Per Kristian Sundnes i KS til Kommunal Rapport. I dag starter meklingen. Meklingsfristen er 26. mai klokken 24.00 og en eventuell streik kan etter dette tidligst startes fra arbeidstidens start den 27. mai. Under mekling foregår samtalene mellom partene via meklingsmannen og bak lukkede dører.

Alle arbeidstakerorganisasjonene i offentlig sektor fremmet et felles pensjonskrav da forhandlingene startet for to uker siden. Alt som har med lønn å gjøre er løst i forhandlingene slik at meklingen i kommunesektoren kun vil handle om pensjon.

Ansatte i kommunene og fylkeskommunene får ikke noe lønnsøkning utover de om lag 4,7 prosentene som ble avtalt i fjorårets oppgjør.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. mai 2009 | Skriv ut siden