Hovedutvalg for næring, samferdsel og miljøbehandlet i dag en søknad fra Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand om å få fylkeskommunen til å dekke en andel av kostnadene til sikringstiltak i dokka. Hovedutvalget gjorde det klart at Vest-Agder fylkeskommune innenfor vedtatt budsjettramme for 2009 ikke har anledning til å bidra med prosjektmidler. Samtidig ble det besluttet at saken skal tas opp til ny vurdering i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2010.

Det er observert sprekkdannelser og forvitringer i økende grad i dokka. Store steiner har rast ut. Dette utgjør en stor sikkerhetsrisiko for de håndverkerne som arbeider i dokka til daglig, samt deBredalsholmen-dokka besøkende.

Vest-Agder fylkeskommune bidro med 100. 000 kroner til sikring av den sørlige delen av dokkanlegget i 2007. Kristiansand kommune, Norsk Kulturminnefond og Stiftelsen UNI bidro også til prosjektet. I 2007 trodde man at de arbeidene en da gjennomførte ville være tilstrekkelige for å sikre dokkanlegget. Når arbeidet var kommet godt i gang viste det seg den gang at prosjektet ble større en antatt og ikke kunne gjennomføres innenfor de rammene som en hadde lagt til grunn i 2007. Det ble prioritert å gjennomføre sikring av den sørlige enden av dokka. Dette ble fullført i henhold til planen. Nå gjenstår den nordlige delen av dokka.

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer