Sju til ni kryssingsspor på Sørlandsbanen vest for Kristiansand er tenlege til forlenging når godstogkapasiteten på strekninga skal aukast. Først ut er Ualand kryssingsspor i Lund kommune i Rogaland, der prosjekteringa startar no. Satsinga på kryssingsspor tek utgangspunkt i godsstrategien for Jernbaneverket, der målet er å doble transportkapasiteten fram til 2019, og tredoble han innan 2040. Samstundes er det ein klar tendens til auke i godstrafikken på strekninga, ikkje minst etter at det kom godsterminal på Ganddal i Sandnes i 2007, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

av Torkelsen, Jan H., publisert 5. mai 2009 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer
 • Holdeplass Ved UiA
  av jto, 17.06.19

  Mye positivt i årsrapporten for 2018 fra Areal- og transportplansamarbeidet i Kristiansandsregionen

  Les mer