Da vil det blant annet bli avgjort hvem av fylkesordfører Thore Westermoen og kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen som er beste sjåfør i autoslalom. Det skjer før rallydeltakerne også skal gjennomføre autoslalom.
Påmeldingslista for rallyet er nå klar og biler som kan kjøpes i butikken, demonstrasjonsbiler og forskningsprosjekter vil delta i EVS Viking Rally. Blant de påmeldte er Mitsubishi (elbil), Ford EVS Viking Rally kjørerute(hydrogen), Think (hydrogen), Lampo (elbil fra Sveits), Opel (hydrogen), Elbil Norge (elbil), Tesla (elbil fra USA) og ombygde Toyota Prius (hydrogen).

EVS Viking Rally er også en markering av åpningen av to nye hydrogenstasjoner i Norge. Til sammen er det nå fire hydrogenstasjoner i Norge. Dette er starten på hydrogeninfrastruktur i hele landet, som etter hvert vil gjøre det mulig å kjøre bil uten å forurense. EVS Viking Rally markerer også at det er mulig å kjøre elektrisk samme løype fra Oslo til Stavanger. El-ladestasjoner monteres nå.

Energirådgiver Trond Schrader Kristiansen i fylkeskommunen uttaler at arrangementet i Kristiansand er et ledd i arbeidet som pågår for å få etablert to hydrogenfyllestasjoner i Vest-Agder - en i Kristiansand og en i Lyngdal - så snart som mulig.
Viking Rally plakat

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. desember 2011 | Skriv ut siden